Kontakta oss | Boka tid | Priser | |
ESTETISKVISION

Välj en klinik med hög kompetens och upplev skillnaden!

Slider

PRP (Vampyrbehandling)

PRP är en förkortning av Platelet Rich Plasma, blodplättrik plasma. Vi utvinner din plasma från ett blodprov och injicerar därefter plasman i ansiktet, på huvudet eller olika områden på kroppen. PRP använder den läkande kraften i din egen kropp till att naturligt förbättra hudens struktur och framtoning. Vi använder dina egna unika tillväxtfaktorer i blodet och deras läkande egenskaper. PRP stimulerar nybildning av kollagen samt ökar blodtillförseln till det behandlade området. Det leder till att huden får en ungdomlig spänst och lyster, samt bättre struktur med utjämning av rynkor och ojämnheter tex akneärr. Utmärkt resultat mot mörka ringar runt ögonen.

Användningsområden
– Hudföryngring
– Akneärr
– Håravfall
– Hudstruktur
– Bristningar

Hur kan PRP – Platelet Rich Plasma – hjälpa din hud?

Denna behandling stimulerar kroppens celler, återskapar och bygger upp vävnader. En perfekt glowbehandling för ansiktet. En PRP injektion i hårbotten stimulerar celler vid basen av håret, hårsäckarna och den omgivande mikrocirkulationen. Vitalitet, färg och ljusstyrka på ditt hår förbättras, deras förlust är långsammare och i en andra fas, är deras tillväxt aktiverad.

Efter en PRP behandling förbättras resultatet gradvis över tid och har en lång hållbarhet, upp till flera år. PRP kan användas som komplement till din rutinmässiga hälso- och skönhetsregim för att förbättra hudens spänst och generella tillstånd. PRP är inte en omedelbar ”quick fix”, som injektionsbehandlingar med fillers, utan skall ses som en långtidsinvestering. Ifall snabba resultat önskas så kan PRP utmärkt kombineras med andra injektionsbehandlingar som botox och fillers. Bästa resultat av PRP på får du efter ett par månader. Vi rekommenderar tre behandlingar under ett halvårs tid.

Vad är PRP?

PRP betyder plättberikad plasma (platelet rich plasma) och framställs av ditt eget blod, Blodplättarna isoleras och koncentreras genom en centrifugeringsprocess. PRP stimulerar kollagenproduktionen och blodcirkulationen när de återinförs i huden. Din huds kvalité förbättras gradvis allt eftersom PRP stimulerar tillväxt av nya, unga friska hudceller. Blodplättar är en naturlig beståndsdel i vårt blod och spelar en viktig roll vid sårläkning och vävnadsregeneration.

Vilka områden kan jag behandla?

Alla lager i vävnaderna kan stimuleras och föryngras, inte bara huden. En ökad blodcirkulation till hårsäckarna minskar hårförtunning och håravfall. Produktens förmåga ligger i förbättringen på ärr, akne och bristningar. I kombination med microneedling kan stora förbättringar ses, speciellt i hyn och på ärr. Man kan också lägga PRP nära ansiktsben för att styrka ansiktsskelettet som tappar konturerna med åldrandet.

Hur går behandlingen till?

En liten mängd (max 60 ml) av ditt eget blod bearbetas i en specialdesignad klinisk centrifug. Vid centrifugeringen delas blodet upp i 3 skikt där det översta består av plasma med en extra hög koncentration av blodplättar. Den läkande plasman injiceras in i de hudområden som behöver föryngring. PRP lämpar sig även för hela kroppen, även om man tar ett mindre område i taget.

Är PRP-behandling säker? 

PRP innebär att du behandlas med ditt eget blod för att föryngra och reparera huden, så ja den är den säkraste skönhets procedur. Blodplättarna i PRP innehåller stora mängder tillväxtfaktorer som är viktiga inte bara för hudens men för alla vävnaders regeneration och reparation. Metoden har framgångsrikt använts i över 30 år i hundratusentals procedurer över hela världen, främst inom käk-kirurgi, hjärtkirurgi och ortopediska skador. Sedan många år används alltså PRP framgångsrikt i avancerad sårbehandling. PRP en av de vanligaste behandlingarna för hudföryngring, som alternativ till injektioner med fillers.

Hur känns behandlingen?

Det är injektionsbehandling men de flesta upplever att det bara känns som flertalet små myggstick. Vi erbjuder kostnadsfri lokalbedövning före PRP-behandlingen. Du bestämmer givetvis själv om du känner att du behöver bedövning eller inte.

Efter injektionen kan man uppleva en varm, kittlande känsla och det kan förekomma lätt svullnad och rodnad. Dessa symptom är dock snabbt övergående och är oftast borta inom ett par dagar. Man ska inte sminka sig helst 4t efter injektioner och12t efter PRP kombinerat med microneedling. Varje person är givetvis unik med varierande respons på injektioner, men allvarliga biverkningar är oerhört sällsynta. PRP brukar ge en avsevärt förbättrad hudstruktur inom ett par månader, men vi är alla unika och både reaktion på behandlingen och slutresultatet påverkas av faktorer som din generella hälsostatus, ålder, kost, rökning och din egen unika hud typ.

Hur lång tid tar det?

Behandlingen tar ca 30-60min minuter, beroende på det behandlade områdets storlek. Först tas ditt blodprov, sedan centrifugeras provet i 5 minuter(beror på centrifug dock), och så injiceras den översta läkande plasman med blodplättarna in i din hud.

Vilka förbättringar kommer jag att märka?

Resultatet börjar märkas redan efter 3-6 veckor. Din hudkvalité kommer gradvis att förbättras inom ett par månaders tid maximala effekten ses efter 1 år och varar i ytterligare 1-2 år. Bästa resultat uppnås om man upprepar behandlingen ytterligare två gånger med 4-8 veckors mellanrum.

Finns det några kontraindikationer för behandlingen?

Personer med hudsjukdomar, SLE, Porfyri, allergi, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis bör inte få behandling med PRP. Om du regelbundet äter medicin, särskilt steroider eller blodförtunnande mediciner mot blodproppar, är det mycket viktigt att du informerar vår läkare som skall behandla Dig med PRP. Undvik gärna att äta Ipren och Treo, Omega 3, Vit C dagarna före behandlingen, eftersom de är milt blodförtunnande. Alvedon går bra och rekommenderas gärna en timme före om du önskar mildra känslan av nålsticken.