Kontakta oss | Boka tid | Priser | |
ESTETISKVISION

Välj en klinik med hög kompetens och upplev skillnaden!

Slider

Microneedling

Microneedling är ett genombrott som dermatologisk behandling. Behandlingen skapar temporära microkanaler i vävnadens extracellulära utrymme. Blodplättar läcker ut och identifieras av fibroblasterna. Den inflammatoriska processen som bildas skapar en intensiv aktivitet i vävnaden och naturliga tillväxt- och reparationsfaktorer frigörs. Kollagentillväxten ökar markant.

Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar (fler vid mer omfattande problem/skada) med 2-8 veckors intervall. Vid bokning av kur bokas nästkommande behandling in på plats och din behandlare kommer att ge dig en rekommenderad tid mellan behandlingstillfällena.

Hur fungerar det?

Enkelt beskrivet, orsakas en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition.

Under behandlingen kontrollerar behandlaren enkelt behandlingsdjupet och -hastigheten. Processen blir därmed ytterst effektiv, snabbare och mindre smärtsam än andra manuella microneedling-metoder. 100% sterila instrument används. Vi använder senaste microneedlings aparater : Omnia på vår klinik i Karlstad och EPN med elektroporation i Göteborg. Båda är väldigt potenta maskiner och kan reglera nåldjupet för bästa resultat.

Vi stark rekommenderar att använda en Skinbooster tilsammans med microneddling. Vi använder oss av mest potenta skinbooster som finns på marknaden just nu. Till ex. : NCTF Filorga med hyaluronic syra. Tryck på SKINBOOSTERS

Hur ser jag ut efter en dermapenbehandling?

Självklart är detta mycket individuellt. Många av våra kunder blir måttligt till mycket röda. En del blir inte röda alls men det betyder inte att behandlingen inte fungerat. Men vanligtvis syns en lätt rodnad 1-2 dagar, som bevisar att behandlingen skapat en inflammatorisk process då mängder av tillväxtfaktorer frigjorts som behöver tid att nyskapa kollagen och annan reparation. Få eller inga sidoeffekter gör att Du direkt kan återgå till normala aktiviteter.

Att tänka på efter din microneedling behandling

Du kan återgå till arbetet direkt efter behandlingen.

Behandlingen skapar en inflammatorisk process och därför kan man efter behandlingen se en rodnad. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, rodnad och svullnad. Eftersom cirkulationen i huden aktiveras kan det leda till en utrensning av slaggprodukter och vissa kan därför uppleva att de får små utslag, det är också helt normalt. Det är av oerhörd vikt att du tänker på hygien och använder korrekt hudvård efter behandlingen.

Efter behandlingen rekommenderar vi därför att du

  • Undviker att ta på det behandlade området de första timmarna
  • Undviker att duscha/bada/rengöra det behandlade området
  • Inte använder smink eller brun-utan-sol de första 12 timmarna
  • Byter till rent örngott och nya handdukar
  • Undviker UV exponering – och använd alltid solskydd för du vistas i solen
  • Hård fysisk träning de närmsta 48 timmarna
  • Undviker vaxning, rakning eller färgning på det behandlade området de närmsta 48 timmarna